Week van Kinderen Veilig

22 oktober 2013

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik houdt van 18 tot en met 23 november de Week van Kinderen Veilig. In deze week is er een aantal activiteiten zoals het landelijk congres Huiselijk geweld en kindermishandeling en het aanbieden van een monitor van de Taskforce aan het kabinet. 

Ook is er de mogelijkheid om live te chatten met een Officier van Justitie en is in deze week de landelijke dag van zedenrechercheurs. Het aanbod in de Week van Kinderen Veilig is divers, maar alle activiteiten dienen hetzelfde doel: een maatschappelijk appèl om elke vorm van kindermishandeling te stoppen met hulp en inzet van iedereen.

Eén kind per klas
Voorkomen en aanpakken van kindermishandeling is hard nodig, elk jaar worden 119 duizend kinderen mishandeld. Gemiddeld heeft in elke schoolklas één kind te maken met een vorm van kindermishandeling. Maar alle kinderen in Nederland hebben recht op een veilige en gezonde jeugd, als stabiele start van hun leven. Het lukt nog onvoldoende om de grote aantallen kinderen die slachtoffer worden van kindermishandeling terug te dringen. Hierbij gaat het niet alleen om fysieke mishandeling. Ook emotionele en fysieke verwaarlozing, seksueel misbruik, het getuige zijn van huiselijk geweld en de gevolgen van vechtscheidingen zijn vormen van kindermishandeling.

Website Week van Kinderen Veilig
De website bevat een agenda met een zoekfunctie, achtergrondinformatie over de verschillende activiteiten en de mogelijkheid om activiteiten aan te melden. Naast feitelijke informatie biedt de site videoboodschappen met een persoonlijke oproep van de Taskforceleden.